:logo-lvg: | Barbanza
En ambas as celebracións consumíronse miles de racións de marisco
Queda claro que combinar a tradición con espectáculos a pé de rúa, postos de artesanía e degustacións de marisco é un éxito asegurado nas festas do verán. Así quedou patente nas feiras mariñeiras de Muxía e Portosín, que conseguiron abarrotar as vilas durante o fin de semana.
O quinto Mercado dás Rutas do Mar repetiu a afluencia de xente de edicións anteriores. Se o sábado as rúas máis céntricas de Muxía estaba cheas de público, onte era difícil camiñar pola rúa Real e as adxacentes, onde se concentraban boa parte dos 90 postos que formaron esta feira. Pouco máis da metade eran de veciños da localidade, que o mesmo ofrecían artesanía que produtos comestibles locais, desde empanadas a marisco.
Os bares sacaron as barras á rúa e alí podíanse consumir nécoras, a tres euros a peza, ou percebes, a dez euros a ración, ademais de viño e chupitos. De fóra chegaron varias panaderías con tortas e rosquillas. A parte gastronómica completouse co cociñado dun enorme peixe espada capturado por un barco da localidade.
O teatro de rúa e a música tradicional animaron o recinto durante todo o fin de semana, pero as actuacións foron especialmente continuadas onte.
Expectativas cumpridas
A celebración de Portosín cumpriu todas as expectativas e congregou onte centenares de persoas ao redor da zona portuaria. As previsións xa eran optimistas o sábado, coa destacable participación de veciños e turistas.
Ademais dos espectáculos a pé de rúa e dos postos de artesanía, un dos grandes atractivos foi a degustación de produtos do mar. A organización estima que se venderon, nos dous días que durou a feira mariñeira, máis de 3.300 racións de marisco. O polbo e os lagostinos foron os grandes protagonistas e os pratos máis demandados polos comensais que se reuniron baixo a carpa.
Ante este exitoso resultado, o Concello de Porto do Son confía en dar continuidade á iniciativa durante os próximos anos.
Queda claro que combinar a tradición con espectáculos a pé de rúa, postos de artesanía e degustacións de marisco é un éxito asegurado nas festas do verán. Así quedou patente nas feiras mariñeiras de Muxía e Portosín, que conseguiron abarrotar as vilas durante o fin de semana.
O quinto Mercado dás Rutas do Mar repetiu a afluencia de xente de edicións anteriores. Se o sábado as rúas máis céntricas de Muxía estaba cheas de público, onte era difícil camiñar pola rúa Real e as adxacentes, onde se concentraban boa parte dos 90 postos que formaron esta feira. Pouco máis da metade eran de veciños da localidade, que o mesmo ofrecían artesanía que produtos comestibles locais, desde empanadas a marisco.
Os bares sacaron as barras á rúa e alí podíanse consumir nécoras, a tres euros a peza, ou percebes, a dez euros a ración, ademais de viño e chupitos. De fóra chegaron varias panaderías con tortas e rosquillas. A parte gastronómica completouse co cociñado dun enorme peixe espada capturado por un barco da localidade.
O teatro de rúa e a música tradicional animaron o recinto durante todo o fin de semana, pero as actuacións foron especialmente continuadas onte.
Expectativas cumpridas
A celebración de Portosín cumpriu todas as expectativas e congregou onte centenares de persoas ao redor da zona portuaria. As previsións xa eran optimistas o sábado, coa destacable participación de veciños e turistas.
Ademais dos espectáculos a pé de rúa e dos postos de artesanía, un dos grandes atractivos foi a degustación de produtos do mar. A organización estima que se venderon, nos dous días que durou a feira mariñeira, máis de 3.300 racións de marisco. O polbo e os lagostinos foron os grandes protagonistas e os pratos máis demandados polos comensais que se reuniron baixo a carpa.
Ante este exitoso resultado, o Concello de Porto do Son confía en dar continuidade á iniciativa durante os próximos anos.
1 comentarios:
¿Dende cando Portosin ten o título de Villa?Iso é o rigor informativo de quenes cubren os eventos.Sin comentarios........
Publicar un comentario