24 agosto 2011

Una fabada para chuparse los dedos en Portosín

:logo-lvg: | Barbanza

O que nos anos oitenta empezou sendo unha enchente familiar converteuse co tempo en todo un acto social. Máis de duascentas persoas reuníronse no Club Náutico de Portosín para degustar unha gran fabada, que ofrecen cada ano os González, tamén coñecidos como os Cucos. Nada menos que 45 quilos de fabas, 11 de morcilla, 15 de queixo de cabrales, 18 de chourizo e de touciño entrefebrado, 10 lacones e 15 quilos de tocinillo de ceo compuxeron o menú. Todos os produtos chegaron da comunidade veciña. Os irmáns Fátima, Javier e Carlos González foron os organizadores, acompañados por Blas Arganza.

Procesión marítima
Portosín foi outra das localidades que viviu nunha festa continua durante todo o fin de semana. Pero non todo foron verbenas e xolda, xa que os actos relixiosos en honra da Virxe do Carmen gozaron de gran protagonismo o domingo, ao celebrarse unha procesión marítima na que veciños e turistas deron mostra da súa devoción. Os veciños tiveron ocasión de embarcarse para seguir á santa. O alcalde de Porto do Son, Luís Oujo e o patrón maior, Eduardo Carreño, participaron no percorrido. O historiador local López Calo presidiu a comitiva.

0 comentarios: